Gesztenyéről

Gesztenyével készült ételek a táplálkozásban

A gesztenyetermékek sokrétűen felhasználhatóak különböző ételekhez. Ízhatása lehetővé teszi sokoldalú ízesítését és különböző jellegű, ízvilágú ételek készítését. A gesztenyetermékek állagának köszönhetően több ételfajta készítéséhez jól felhasználható.

Így nemcsak desszertek, hanem pástétomok, előételek, húsételek, húspótló ételek, levesek, mártások, párolt köretek készítéséhez is kiváló. Egyes ételekben akár a gabonát és burgonyát is helyettesíthetjük gesztenyével. Számtalan ízesítéssel, sós és édes változatban is elkészíthető.

A gesztenyedesszertek elsősorban a gyermekek, fiatalok ízlésének tesz eleget, de a felnőttek, idősebbek körében is kedvelt lehet. A korszerű táplálkozásba beilleszthető desszertfélék. Várandós kismamák számára is előnyös az édesség iránti igény kielégítésére, mert egy adagnyi mennyiség (1db-30 g) elfogyasztása nem jelent jelentős plusz energiát és emellett értékes tápanyagokat is (ásványi anyagok, vitaminok, élelmi rost) tartalmaz.

Az édességek, főképp a magas cukor és zsírtartalmúak túlzott fogyasztá7sa hozzájárulhat a nemkívánatos súlygyarapodáshoz. Ellenben az alacsonyabb energia-, zsírtartalmúak mértékletes fogyasztásával a testsúly jobban karbantartható

A tájékoztató az OÉTI szakmai anyagának felhasználásával készült.

Vissza az oldal tetejére