Rólunk

A Prima Maroni Kft. a tulajdonos több mint 25 éves cukrászati szakértelmével és szakmai tapasztalatával a magyar gesztenyepiac meghatározó szereplője. Célja, hogy kiváló minőségű, innovatív és egészséges termékeket gyártson, illetve megismertesse a gesztenye pozitív táplálkozástani tulajdonságait és élvezeti értékét a fogyasztókkal.

Schweickhardt György, a Príma Maroni Kft. ügyvezetője 1979-ben tette le cukrászmesteri vizsgáját, első cukrászdáját pedig Óbudán nyitotta meg 1981-ben. Gesztenyepürét 1987-ben kezdett el gyártani, más cukrászok részére is. A jó minőségű gesztenyepüré iránt olyan nagy volt az igény akkor, hogy 1995-ben Schweickhardt György 3000 m2-es üzemet vásárolt Csepelen a termék ipari méretekben történő előállítására. 1997-ben pedig elindult a 250 g-os gyorsfagyasztott gesztenyepüré élelmiszer-hálózatokban történő értékesítése. A Prima Maroni gyorsfagyasztott gesztenyepüré először 1998-ban nyerte el a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, azóta a Prima Maroni gesztenyecsalád minden terméke elnyerte ezt az elismerést.

Alábbiakban olvashatják a termékeinkről készült teszteket:

Összes termék

Elnyert pályázataink

Budapest, 2019. augusztus 27.

Új gesztenyefeldolgozási eljárást fejleszt ki a Prima Maroni Kft., a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovácioós Alap 88,99 millió forintos támogatásával

A Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (KFI_16) pályázat keretében támogatott projekt során a gesztenyepüré alternatívájaként gesztenyekonzerv előállítására alkalmas technológiát fejleszt ki a Prima Maroni Kft., hogy fagyasztás és hűtés nélkül tudják szállítani a feldolgozott gesztenyét. Emellett az új terméket szélesebb körben lehet majd felhasználni és minőségi mutatói is jobbak lesznek a fagyasztott gesztenyepürénél. Jelenleg gesztenyéből nagyüzemi módszerrel a legnagyobb volumenben gyorsfagyasztott gesztenyepürét gyártanak Magyarországon, amelynek azonban az előállítási, szállítási és tárolási költsége igen jelentős, mivel -18 ̊C-ra van szükség. A fejlesztés azért lehet kifizetődő, mert a gesztenye iránt nagy a kereslet külföldön.

Tovább
Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe