Rólunk

A Prima Maroni Kft. a tulajdonos több mint 25 éves cukrászati szakértelmével és szakmai tapasztalatával a magyar gesztenyepiac meghatározó szereplője. Célja, hogy kiváló minőségű, innovatív és egészséges termékeket gyártson, illetve megismertesse a gesztenye pozitív táplálkozástani tulajdonságait és élvezeti értékét a fogyasztókkal.

Schweickhardt György, a Príma Maroni Kft. ügyvezetője 1979-ben tette le cukrászmesteri vizsgáját, első cukrászdáját pedig Óbudán nyitotta meg 1981-ben. Gesztenyepürét 1987-ben kezdett el gyártani, más cukrászok részére is. A jó minőségű gesztenyepüré iránt olyan nagy volt az igény akkor, hogy 1995-ben Schweickhardt György 3000 m2-es üzemet vásárolt Csepelen a termék ipari méretekben történő előállítására. 1997-ben pedig elindult a 250 g-os gyorsfagyasztott gesztenyepüré élelmiszer-hálózatokban történő értékesítése. A Prima Maroni gyorsfagyasztott gesztenyepüré először 1998-ban nyerte el a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, azóta a Prima Maroni gesztenyecsalád minden terméke elnyerte ezt az elismerést.

A termékfejlesztések eredményeként a termékválaszték folyamatosan bővült, 2003-ban kerültek bevezetésre a gesztenyerudak, melyek szintén megkapták a KMÉ védjegyet, a többi terméktől eltérően gyorsfagyasztást nem, csak hűtést igényelnek. A gesztenyerudak Foodapest Újdonságdíjat is nyertek 2004-ben. Induláskor a választék kizárólag a cég Maroni márkanevű termékeiből állt, a piaci változások miatt ugyanakkor hamarosan elkezdődött az „árharcos” termékek, majd a kereskedelmi márkás termékek előállítása is. 2010-ben a vállalat meggymagozással- és fagyasztással is elkezdett foglalkozni. A Prima Maroni Kft. továbbfeldolgozott termékeket is előállít a saját alapanyag bázisán, mint pl. a Gesztenye Marci és Geszti Eszti gesztenyerúd, a gyorsfagyasztott gesztenyeszív, és meggydzsemmel töltött gesztenyegolyó, de gyárt gesztenyelekvárt- , lisztet és mézes gesztenyét is, valamint gesztenyekonzervet, mely nem igényel hűtést és keresett export cikk.

A Prima Maroni Kft. minden évben jelentős beruházásokat hajt végre önerőből és hitelből. A családi tulajdonban lévő vállalat 20 alkalmazottat foglalkoztat, a stratégiai és operatív irányítást a Schweickhardt család tagjai végzik.

A vállalat 2012 óta minden évben elnyeri a Magyar Brands és Super Brands díjakat is, a Geszti Eszti termékcsalád pedig a a SIAL d'Or magyarországi fordulójában kategória győztes lett.

Vissza az oldal tetejére