Vissza a receptekhez

Sütőtökös Gnocchi Gombával

sutotokosgnocchigombaval

Hozzávalók

a gnocchihoz:

40 dkg krumpli
40 dkg tisztított sütőtök
20 dkg liszt
1 tojás
1 kávéskanál só
csipetnyi őrölt bors
csipetnyi reszelt szerecsendió

a mártáshoz:

50 dkg gomba
20 dkg Maroni hámozott egész gesztenye
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 dkg vaj
2 dl tejszín

őrölt bors

Enyhén sós vízben külön-külön puhára főzzük a krumplit és a sütőtököt, leszűrjük, majd még melegen összekeverjük és összetörjük őket. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a lisztet és a tojást, majd lisztezett deszkán szilva formájú kis darabkákat sodrunk belőle.

Fazékban vizet forralunk 1 kávéskanál sóval, és kis adagokban kifőzzük benne a tésztát. Akkor van készen, amikor feljön a víz felszínére.

A mártáshoz pirítani kezdjük a vajon a tisztított, szeletelt gombát a gesztenyével. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.

A kifőtt gnocchit a gesztenyés gombával tálaljuk.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.