Sütőtökös Gnocchi Gombával
Hozzávalók
a gnocchihoz:
40 dkg krumpli
40 dkg tisztított sütőtök
20 dkg liszt
1 tojás
1 kávéskanál só
csipetnyi őrölt bors
csipetnyi reszelt szerecsendió
a mártáshoz:
50 dkg gomba
20 dkg Maroni hámozott egész gesztenye
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 dkg vaj
2 dl tejszín
só
őrölt bors
Enyhén sós vízben külön-külön puhára főzzük a krumplit és a sütőtököt, leszűrjük, majd még melegen összekeverjük és összetörjük őket. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a lisztet és a tojást, majd lisztezett deszkán szilva formájú kis darabkákat sodrunk belőle.
Fazékban vizet forralunk 1 kávéskanál sóval, és kis adagokban kifőzzük benne a tésztát. Akkor van készen, amikor feljön a víz felszínére.
A mártáshoz pirítani kezdjük a vajon a tisztított, szeletelt gombát a gesztenyével. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
A kifőtt gnocchit a gesztenyés gombával tálaljuk.
A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.