Vissza a receptekhez

Sütőtökkrémleves Gesztenyével

sutotokkremlevesgesztenyevel

Hozzávalók

1 kg sütőtök
2 dl tejszín
3-4 evőkanál méz
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
1 üveg Maroni sült-mézes gesztenyebefőtt

Sütőben megsütjük a tököt. Miután megpuhult, kikaparjuk a húsát, majd összeturmixoljuk a tejszínnel, a mézzel és a fahéjjal. (Szükség esetén kevés vizet is önthetünk bele.) Tálaláskor a gesztenyebefőttet adjuk hozzá levesbetétként.

**Tipp:** a tökhéjban is tálalhatjuk a levest. Ehhez félbevágva sütjük meg a tököt, majd miután megsült, úgy kaparjuk ki a húsát a turmixoláshoz, hogy másfél-két cm maradjon belőle a héjon. Tálalás előtt a tökhéjba öntjük az összeturmixolt tejszínes tököt, és tíz percre visszatesszük a forró sütőbe.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.