Vissza a receptekhez
Sütőtök Gesztenyével
Hozzávalók
50 dkg sütőtök
25 dkg Maroni hámozott egész gesztenye
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 teáskanál vaj vagy olaj
3-4 ágacska rozmaring
1/4 mokkáskanál só
2 csipet őrölt bors
Meghámozzuk és kockára vágjuk a sütőtököt. Nagy serpenyőben fölforrósítjuk a vajat vagy az olajat, beleszórjuk a tököt, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket meg a gesztenyét, ráöntjük a tejszínt, és kis lángon addig főzzük, amíg meg nem puhul a tök és a gesztenye. (Vigyázat, ne főzzük szét: úgy jó, ha harapható marad!) Mikor már majdnem kész, beletesszük a rozmaringot is.
Tálalhatjuk önmagában főételként, és köretként is adhatjuk.
A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.