Vissza a receptekhez

Narancsos-mézes Gesztenyebefőtt

narancsosmezes-gesztenyebefott

Hozzávalók:

Maroni hámozott egész gesztenye
5 dl frissen facsart narancslé
1 citrom leve
40 dkg vegyes virágméz
5 dl víz
6 dkg befőtt-tartósító

Összekeverjük a narancslét a vízzel, a citromlével, a mézzel és a befőtt-tartósítóval. Felolvasztás nélkül beletesszük a gesztenyét, és közepes lángon addig főzzük, amíg meg nem puhul, át nem fő. Közben csírátlanítjuk a tisztára mosott üvegeket: 5 percre a legmagasabb fokozatra állított mikróba tesszük vagy forró vízzel átöblítjük őket, a fémfedőket pedig kifőzzük forrásban lévő vízben. A forró üvegeket megtöltjük gesztenyével, majd felöntjük a mézes-narancsos lével. (Ehhez a művelethez a balesetek elkerülése végett vegyünk föl konyhai fogókesztyűt.) Rájuk csavarjuk a tetőket, majd 5 percre fejre állítjuk őket. Száraz dunsztban hűtjük ki.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.