Vissza a receptekhez

Mézes, Gesztenyés Tészta

mezes-gesztenyeteszta

Hozzávalók

25 dkg kínai mie-tészta
1 üveg Maroni sült-mézes gesztenyebefőtt
15 dkg vöröshagyma
20 dkg barna csiperke gomba
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál rizsecet
4-5 evőkanál szójaszósz
2-3 evőkanál napraforgóolaj

A csomagoláson feltüntetett módon 4-6 perc alatt megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, majd bő hideg vízzel átmosva kihűtjük. További felhasználásig félretesszük.

Szeleteljük a gombát és a vöröshagymát. A fölhevített olajban csipetnyi sóval üvegesre  pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és addig pirítjuk, amíg zsírjára nem sül. Beletesszük az összezúzott fokhagymát. Pár másodpercig pirítjuk, vigyázva, nehogy megégjen a fokhagyma. Beleöntjük a rizsecetet, majd a sült-mézes gesztenyebefőttet a levével együtt. Hozzáadjuk a szójaszószt, és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik a lé. A mézes, gesztenyés ragut összekeverjük a tésztával, és az egészet jól átforrósítjuk.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.