Vissza a receptekhez

Márványos Gesztenyeszelet

marvanyosgesztenyeszelet

Hozzávalók:

Tésztához:

500 g mélyhűtött leveles tészta

Töltelékhez:

2,5 dl tej
70 g cukor
30 g vaníliás pudingpor
3 db tojás
200 g Maroni Arany gesztenyepüré

Díszítéshez:

1 dl tejszín
16 db Maroni gyorsfagyasztott gesztenyeszív
kevés olvasztott tejvagy étcsokoládé

Elkészítés:

A felengedett leveles tésztát három részre osztjuk, lappá nyújtjuk, majd 220 °C-os sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük. Közben a tejet felforraljuk 30 g cukorral. A tojások sárgáját a vaníliás pudingporral és 1-2 evőkanál tejjel simára eldolgozzuk, a többi tejhez adjuk, majd habverővel folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a tej elkezd sűrűsödni és hólyagokat vet. A krém elkészítésével egyidejűleg felverjük a tojásfehérjét, apránként beletesszük a 40 g cukrot, és addig verjük tovább, amíg késsel vágható keménységű hab lesz belőle. A habmasszát a tűzhelyről lehúzott krémbe keverjük. A kész krémbe óvatosan beleforgatjuk a Maroni Arany gesztenyepürét, majd még melegen a három krémlap közé töltjük. Ha megdermedt, olvasztott tej- vagy étcsokoládéval márványosan lekenjük.

Készítette: Sulyán és Fiai Kft.