Királyi Gesztenyetorta (4 Személy)
Hozzávalók:
Tésztához:
100 g margarin
6 db tojás
400 g Maroni Arany gesztenyepüré
50 g liszt
180 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
100 g darált mandula
Töltelékhez:
2 dl tejszín
50 g porcukor
1 ek. zselatin
0,5 dl víz
Díszítéshez:
100 g Maroni Arany gesztenyepüré
150 g szeletelt mandula
Elkészítés:
A margarint a tojássárgájával, a cukor 2/3-ával és a Maroni Arany gesztenyepürével kihabosítjuk. Habbá verjük a tojásfehérjét a megmaradt 1/3 cukorral, majd összekeverjük, és a végén belekeverjük a lisztben elkevert mandulát. Margarinnal kikent tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 180 °C sütjük. Ha a tortakarikánk kihűlt, 3 részre vágjuk.
Krém elkészítése: a zselatint elkeverjük hideg vízzel, majd vízgőzön megolvasztjuk.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a megolvasztott, de nem forró zselatint.
A tejszínhabkrémünkkel betöltjük, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
A torta tetejét átnyomott Maroni Arany gesztenyepürével, az oldalát pedig mandulával díszítjük.
Készítette: Német Brigitta főcukrász