Vissza a receptekhez

Gesztenyeturmix Kétféleképpen

gesztenyeturmix

Hozzávalók 2 személyre

a fűszeres gesztenyeitalhoz:

1/2 liter tej
1/2 csomag Maroni fehérarany gesztenyepüré
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt kardamom

az egzotikus gesztenyeitalhoz:

4-5 dl kókusztej
1/2 csomag Maroni bio-gesztenyepüré *vagy 1 csomag* Maroni natúr gesztenye
narancsvirágvíz vagy rózsavíz
vaníliakivonat
barna cukor vagy méz

*A gesztenyét nemcsak süteményekbe, desszertekbe és sós ételekbe használhatjuk, hanem nagyon finom italokat is készíthetünk belőle. Két alkoholmentes ital receptjét adom közre, az egyiket az állati tejet kerülök is fogyaszthatják.*

A *fűszeres gesztenyeitalhoz* turmixgéppel vagy bot-mixerrel, magas edényben dolgozunk, hogy az ital ne fröcskölje tele a konyhát.

Először habosítjuk a hideg tejet. Azután fűszerez-zük: a fahéjjal és a kardamommal bőkezűbben, a szegfűszeggel óvatosabban bánunk. Hozzáadjuk a gesztenyepürét, és az egészet simára turmixoljuk. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés tejjel hígítjuk. Szükség esetén édesítjük, de vegyük figyelembe, hogy a gesztenyepürében van cukor.

Magas pohárban, szívószállal kínáljuk.

Az *egzotikus gesztenyeitalhoz*, ha krémszerűen sűrű kókusztejet kaptunk, simára turmixoljuk kevés vízzel. Hozzáadjuk a gesztenyét meg a vaníliát, és kevés narancsvirág- vagy rózsavízzel ízesítjük.

A bio-gesztenyepürében van cukor, ezért azt nem szükséges külön édesíteni. A natúrhoz viszont ízlésünk szerint adunk barna cukrot vagy mézet. Simára turmixoljuk, és ha kell, kevés vízzel ihatóra hígítjuk ezt az egzotikusan illatos gesztenyeitalt.

**Tipp:** az összes hozzávalót tartsuk a hűtőben, így az elkészült ital is hideg lesz. Télidőben melegen is kínálhatjuk mindkettőt.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.