Gesztenyés Szelet
Hozzávalók 38 x 28 cm-es tepsihez
a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 dl olaj
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
a krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliapuding
45 dkg Maroni gesztenyepüré
22 dkg margarin
20 dkg cukor
1 evőkanál rum
a tetejére:
9 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 tasak habfixáló (10 g)
1 tasak vaníliás cukor
kakaópor
Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet meg az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!)
Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára kenjük.
Fölverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, tetszés szerint vaníliás cukorral ízesítjük. Rákenjük a gesztenyekrémre, meghintjük kakaóporral, majd habrózsákat nyomunk a tetejére. Néhány órára a hűtőbe tesszük, vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.
A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.