Vissza a receptekhez

Gesztenyés Piskóta (12 Szelet)

gesztenyespiskota-12szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

7 db tojás
140 g cukor
110 g finomliszt
30 g darált dió

Krémhez:

300 g cukor
300 g margarin
200 g Maroni Arany gesztenyepüré

Díszítéshez:

Maroni Natúr, darált gesztenye

Elkészítése:

A tojássárgákat kikeverjük a cukor egyharmad részével. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral. A cukros tojás sárgájához hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet, s legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A sütőlemezre papírt helyezünk és rákenjük a tésztát. 160-180 ºC-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük. A kristálycukrot a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a margarint, és összeforraljuk, majd a tűzről levesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, habverővel kihabosítjuk, és hozzákeverjük a Maroni Arany gesztenyepürét. A kihűlt tésztát 4 egyenlő csíkra vágjuk és egymásra rakjuk. Az egyes lapok közé, a tetejére és az oldalára gesztenyekrémet kenünk. Tetejét Maroni Natúr, darált gesztenyével megszórjuk.