Vissza a receptekhez

Gesztenyés Paszternákkrokett

gesztenyespaszternakkrokett

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg tisztított paszternák
12,5 dkg Maroni natúr gesztenye (darált)
2 evőkanál olaj
1/2 csokor petrezselyemzöld

frissen őrölt fekete és rózsabors

a bundázáshoz:

1 tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa

a sütéshez:

olaj

a tálaláshoz:

kevés petrezselyemzöld

*Az ősz és főleg a tél finom zöldségféléje a paszternák, amelyet pasztinák néven ismerünk még. Kissé édeskés íze kitűnően harmonizál a gesztenye zamatával. Ha nem sikerül hozzájutnunk, akkor fehérrépával helyettesíthetjük. Ügyeljünk arra, hogy fás részek ne kerüljenek az ételbe! A rózsabors elhagyható, de remekül kiegészíti az étel aromáját.*

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.