Vissza a receptekhez
Gesztenyés Paszternákkrokett
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg tisztított paszternák
12,5 dkg Maroni natúr gesztenye (darált)
2 evőkanál olaj
1/2 csokor petrezselyemzöld
só
frissen őrölt fekete és rózsabors
a bundázáshoz:
1 tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
kevés petrezselyemzöld
*Az ősz és főleg a tél finom zöldségféléje a paszternák, amelyet pasztinák néven ismerünk még. Kissé édeskés íze kitűnően harmonizál a gesztenye zamatával. Ha nem sikerül hozzájutnunk, akkor fehérrépával helyettesíthetjük. Ügyeljünk arra, hogy fás részek ne kerüljenek az ételbe! A rózsabors elhagyható, de remekül kiegészíti az étel aromáját.*
A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.