Vissza a receptekhez

Gesztenyés-paradicsomos Csirkecomb

gesztenyesparadicsomos-csirkecomb

Hozzávalók

8 nagyobb, bőrös csirke felsőcomb
12,5 dkg Maroni natúr geszteny
3 szikkadt zsömle vagy 25 dkg kenyér
maréknyi aszalt paradicsom
2 tojás

bors
őrölt gyömbér

a sütéshez:

kevés zsiradék

Mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk a tisztított combokat, majd félretesszük őket.

Negyedeljük, vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk a zsömlét. Kézzel tálba morzsoljuk, belekeverjük a gesztenyét, az apróra vágott aszalt paradicsomot és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbért szórunk bele.

A combok bőre alá simítjuk a tölteléket, és kevés zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk a húst. Fél deciliter vizet öntünk hozzá, és 200 fokos sütőben alufóliával letakarva kb. 40 perc alatt meg-puhítjuk. A fóliát levéve szép pirosra sütjük a tetejét.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.