Gesztenyés Palacsinta Almás Szószban
Hozzávalók
a palacsintához:
2,5 dl tej
15 dkg liszt
1 evőkanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 tojás
só
1/2 dl olaj a sütéshez
a töltelékhez:
25 dkg Maroni fehérarany gesztenyepüré
25 dkg mascarpone sajt
1 evőkanál rum
a szószhoz:
30 dkg Maroni sült-mézes gesztenyebefőtt
1 dl 100%-os almalé
1 evőkanál rum
2 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál víz
Csomómentes tésztává keverjük a tejet a liszttel, a sóval, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, ezzel is jól elkeverjük. Olajjal megkent, felforrósított 20 cm átmérőjű palacsintasütőben 8, a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintát sütünk a tésztából.
A gesztenyés töltelékhez szép simára keverjük a kiolvasztott, krumplinyomóval áttört masszát a mascarpone sajttal és a rummal. Megkenjük vele a palacsintákat, azután föltekerjük őket.
Az almás gesztenyeszószhoz 1-2 percig főzzük a sült-mézes gesztenyebefőttet az almalével és a rummal. Feloldjuk az étkezési keményítőt a vízben. A szószhoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, amíg mártás sűrűségűvé nem válik.
A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.