Vissza a receptekhez
Gesztenyés Palacsinta (12 Db)
Hozzávalók:
Tésztához:
3 dl tej
150 g liszt
1 db tojás
1 dl szódavíz
késhegynyi só
1 kiskanál cukor
1 kiskanál olaj
Töltelékhez:
250 g Maroni Arany gesztenyepüré
2 dl tejszín
50 g mazsola
30 ml rum
kevés tej
Elkészítés:
A lisztet a tojással, a cukorral, a pici sóval, a tej felével mély tálban keverd el. Add hozzá a tej másik felét és a szódavizet, és habverővel keverd csomómentesre. Egy órát pihentesd a tésztát. Majd palacsintasütőben süsd ki. A Maroni Arany gesztenyepürét burgonyanyomón törd át, a tejszínnel keverd simára, majd add hozzá a megmosott mazsolát. Ha sűrű, akkor egy kevés tejjel higítsd. Ezzel a krémmel töltsd meg a palacsintákat. Hidegen és melegen is finom.