Vissza a receptekhez

Gesztenyés-lekváros Linzer

gesztenyeslekvaros-linzer

Hozzávalók

30 dkg liszt
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
csipet só
csipet őrölt szegfűszeg
12,5 dkg Maroni natúr gesztenye
1 evőkanál rum
1-2 evőkanál tejföl

a töltelékhez:

savanykás lekvár 

(pl. sárgabarack, meggy)

a csokoládémázhoz:

2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
1-2 evőkanál víz
3 evőkanál olaj

Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a szegfűszeget. Összemorzsoljuk a vajjal, majd belegyúrjuk a gesztenyét és a rumot. Annyi tejfölt adunk hozzá, amennyitől  formázható tésztát kapunk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Lisztes deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg barnulni nem kezd a sütemény széle.

A csokoládémázhoz kis lábosban összekeverjük a kakaót a cukorral, annyi vizet teszünk hozzá, amennyitől éppen csak nedves lesz a keverék. Lassú tűzön állandó keverés mellett megolvasztjuk, kanalanként hozzáadjuk az olajat. Icipici meleget tartunk az edény alatt, és a fele mennyiségű linzert hústűvel a mázba mártogatjuk, majd tányérra tesszük, amíg meg nem dermed. Végül lekvárral összeragasztunk egy-egy sima és csokoládés süteményt.

**Tipp:** ha még gesztenyésebben szeretnénk, akkor kevés tejszínnel és rummal lazított cukros gesztenyemasszát kenjünk a linzerkorongok közé. Így kevésbé eltartható a sütemény.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.