Vissza a receptekhez
Gesztenyés Kifli (25 Db)
Hozzávalók:
500 g finomliszt
250 g Maroni Arany gesztenyepüré
250 g margarin
80 g cukor
1 db tojás
15 g élesztő
2 evékanál tejföl, 12%-os
Só
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a tésztához adjuk. Hozzáadjuk az 1 db tojást, a cukrot, a tejfölt, és egy pici sót. Jól összegyúrjuk a tésztát, és legalább egy fél órát pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, kockára felvágjuk és a Maroni Arany gesztenyepürével megtöltjük. Kifli alakúra formázzuk, tepsibe rakjuk, és tojássárgájával megkenjük a tetejét. 20-30 percig a sütőben kelesztjük és mérsékelt meleg sütőben pirosra sütjük. Ízlés szerint vaníliás porcukorral meghintjük.