Vissza a receptekhez

Gesztenyés Kelbimbó Halfilével

gesztenyeskelbimbohalfilevel

Hozzávalók

1 kg fagyasztott halfilé (pangasius, tőkehal stb.)

bors
1 citrom
40 dkg Maroni hámozott egész gesztenye
40 dkg kelbimbó
3 dkg vaj

bors

*A cím nem elírás: ez a recept elsősorban a köretről szól. Belga leírás alapján készült az étel, és úgy a kelbimbót, mint a gesztenyét új  szerepben mutatja be. Érdemes megkóstolni: a gesztenye édessége remekül ellensúlyozza a kelbimbó fanyarságát.*

Folyó víz alatt leolvasztjuk a halról a ráfagyott jeget, majd tálba tesszük kiolvadni. Kifacsarjuk a fél citrom levét, és meglocsoljuk vele a filét.

Kevés sós vízben puhára főzzük a gesztenyét, majd leszűrjük, és félretesszük. Sós vízben megfőzzük, azután leszűrjük a kelbimbót is. (Néhány perc elég hozzá, mert a gyári blansírozástól már félig megfőtt, ezért könnyen előfordul, hogy péppé főzzük.) Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, átmelegítjük rajta a gesztenyét, majd hozzáadjuk a kelbimbót. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.

Sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben megforrósított vajban oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a kiolvadt, fűszerezett halfilét. 

Nagyon óvatosan egyszer fordítjuk csak meg, nehogy szétessen.

Köretet teszünk a tányérra, meglocsoljuk a serpenyőben maradt vajjal. Ráfektetjük a halat, és megcsöpögtetjük a másik fél citrom levével.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.