Vissza a receptekhez
Gesztenyés Keksz
Hozzávalók
10 dkg Maroni gesztenyeliszt
10 dkg finomra őrölt mandula
10 dkg cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, például nyírfacukor
1 tojás
5 dkg puha vaj
1 citrom reszelt héja
5 dkg étcsokoládécsepp
vagy kis darabokra vágott étcsokoládé
1 csapott kávéskanál sütőpor
Összekeverjük a gesztenyelisztet a mandulával, a cukorral és a sütőporral, egybemorzsoljuk a vajjal, összegyúrjuk előbb a tojással és a citromhéjjal, végül a csokoládédarabkákkal is. Az így kapott tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A hűtés után 24 egyforma nagyságú golyót formázunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, kanál hátuljával kicsit lenyomjuk a tetejüket.
A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.