Gesztenyés Hajócska
Hozzávalók:
Tésztához:
500 g omlós linzertészta
Töltelékhez:
500 g Maroni Arany gesztenyepüré
50 g meggy
50 g porcukor
Fehérje habhoz:
2 db tojás fehérje
120 g kristálycukor
1 mokkáskanál citromlé
Elkészítés:
Az omlós linzertésztával kishajó- vagy gyümölcskosár-formát bélelünk ki, majd előmelegített 180 °C-os sütőben kisütjük. Még melegen kifordítjuk a formából. Ha kihűlt, apróra vágott meggyel szórjuk meg. A Maroni Arany gesztenyepürét porcukorral habosra keverjük, majd a meggyel meghintett formába töltjük. Ezután elkészítjük a fehérjehabot: a tojásfehérjét a kristálycukorral állandó keverés közben kb. 50 °C-ra melegítjük, majd a citromlével kihűlésig kemény habbá verjük. A betöltött hajócska tetejére kis halmokat formázunk a habból.Előmelegített, 220 °C-os sütőbe helyezzük, és addig sütjük (kb. 1 perc), amíg a fehérjehab egy kicsit megpirul. Kihűlés után tálaljuk.
Készítette: Sulyán és Fiai Kft.