Gesztenyés Gombóc Áfonyával (4 Személy)
Hozzávalók:
300 g burgonya
100 g Maroni Natúr, darált gesztenye
20 g búzaliszt
2 db tojás
20 g vaj
só, ízlés szerint
80 g Maroni szemes, hámozott gesztenye
Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. Hozzákeverjük a Maroni Natúr, darált gesztenyét, a búzalisztet, a tojás sárgáját és a vajat. A Maroni szemes, hámozott gesztenyét leforrázzuk, utána 10 percig fozzük, majd kihűlés után durvára vágjuk.
A burgonyás tésztát jól összedolgozzuk a durvára vágott gesztenyével, és a felvert tojáshabbal lazítjuk. Pingponglabda nagyságú gombócokat görgetünk, és enyhén sós vízben kifőzzük.
Köretként tálalhatjuk édeskés alapízű, szaftos vadakhoz, illetve tovább növelhetjük a gombóc ízharmóniáját.
**Tipp:** A hagyományos szilvásgombócot ezzel a tésztával készítve nagyon finom, érdekes új ízhatást érhetünk el. Pirított mogyoróba forgatva, áfonyával önálló ételként is adhatjuk.
Készítette: Buday Péter mesterszakács