Vissza a receptekhez

Gesztenyés Gnocchi

gesztenyesgnocchi

Hozzávalók 4 személyre

a tésztához:

50 dkg burgonya
25 dkg Maroni natúr gesztenye
10 dkg liszt
2 teáskanál só

a feltéthez:

25 dkg csiperkegomba
2 evőkanál olaj
1/2 dl tejszín

bors
5 dkg parmezán

Meghámozzuk és enyhén sós vízben megfőzzük a burgonyát. Krumplinyomón áttörjük, és kihűlés után összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lisztezett gyúródeszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és először vékony csíkokra, majd a csíkokat 2 cm-es darabokra vágjuk. Két tenyér között henger alakúra sodorjuk, és finoman nyomva végigtoljuk egy villa hátán. Lobogó, sós vízben kifőzzük.

A feltéthez vékony szeletekre vágjuk a gombát. Fölforrósítjuk az olajat, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 percig pároljuk. Végül beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.