Vissza a receptekhez

Gesztenyés-csokoládés Keksz

gesztenyescsokoladeskeksz

Hozzávalók

a kekszhez:

50 dkg Maroni lédig gyorsfagyasztott natúr gesztenye
4 tojás
15 dkg méz
1 teáskanál rumaroma
20 dkg kókuszolaj

a csokoládéhoz:

2 dkg kókuszolaj
2 dkg kakaópor
1 dkg méz

*Olyan könnyű, mint egy kis párnácska, olyan áthatóan gesztenyés és csokoládés, amennyire csak lehet. Igazi különlegesség bármilyen liszt felhasználása nélkül. Gyorsan elkészül, lenyűgözően elegáns és ízletes. Házi paleo csokoládéba mártva az igazi.*

Kézi habverővel fölverjük a tojást a mézzel, a kókuszolajjal és a rumaromával, majd hozzáadjuk a darált gesztenyét. Kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, azután kis korongokat formálunk a tésztából, amelyeket a várható szétterülésre gondolva egymástól 5 cm távolságban sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.

175 fokon 13 percig sütjük a kekszet. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokoládéhoz összekeverjük valamennyi hozzávalót, majd kiskanállal mindegyik keksz tetejének egyik felére simítunk belőle. A csokoládé teljes megkeményedéséig hűtőbe helyezzük.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.