Vissza a receptekhez

Gesztenyés Csiga

gesztenyescsiga

Hozzávalók

a tésztához:

25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
csipet só
8 dkg cukor
szűk 3 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 dl olaj
1 tojás

a töltelékhez:

50 dkg Maroni Fehérarany gesztenyepüré
10 dkg olvasztott vaj
1-2 evőkanál tej

a locsoláshoz:

3 dl tej
1 evőkanál vaj

a tetejére:

étcsokoládé

Tésztát dagasztunk a hozzávalókból: nagyon lágy, ragacsos lesz, ilyennek kell lennie. Lisztezett tálban letakarva a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, a töltelékhez simára keverjük a gesztenyepürét a vajjal és a tejjel.

Alaposan lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és elfelezzük. Az egyik részt 45 x 35 cm-es lappá nyújtjuk, közben a tetejét is lisztezzük, hogy ne ragadjon. Megkenjük a gesztenyekrém felével, fölcsavarjuk, 16 csigára vágjuk, amelyeket egymástól némi távolságban sütőpapíros tepsibe teszünk.

Ugyanezt elvégezzük a tészta másik felével is, majd 30 percig kelni hagyjuk a csigákat. 180 fokra kapcsoljuk a sütőt, kis fémedényben vizet teszünk az aljába.

Fölforrósítjuk a locsoláshoz szánt tejet a vajjal.

Tepsinként nagyjából 15 percig sütjük, azután meglocsoljuk a csigákat a vajas tejjel, majd további 2-3 percre visszatesszük őket a sütőbe.

Kihűlés után olvasztott csokoládéval megcsíkozhatjuk a tetejüket, de anélkül is finomak.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.