Gesztenyés csicseriborsókrém
Hozzávalók
25 dkg száraz csicseriborsó
víz
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg Maroni natúr gesztenye
1 kávéskanál só
4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
2 evőkanál fehérborecet vagy almaecet
1 kis csokor friss kakukkfű levelei
A klasszikus szezámos csicseriborsókrém, a hummus mellett ezt a gesztenyés változatot is érdemes kipróbálni. A receptben azt is leírom, miként főzhetjük rövid idő alatt puhára a száraz csicseriborsót,hogy ne tartson órákig az ízletes szendvicskrém elkészítése.
Elkészítése:
A készítést megelőző este beáztatjuk a csicseriborsót, valamint kistányéron a fagyasztóból a normál hűtőbe tesszük a gesztenyét.
Másnap friss, szódabikarbónás vízben körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük a csicseriborsót. Leöntjük róla a vizet, és krumplinyomóval összetörjük. Hozzá-morzsoljuk a fölengedett gesztenyét, és az egészet alaposan elkeverjük az ízesítőkkel.
Kenyérre kenve vagy paprikába töltve tálaljuk. Pirosra érett, édes húsú paprikával különösen finom, ráadásul így azok is élvezhetik, akik amúgy valamilyen okból kerülik a kenyeret.