Gesztenyés bejgli (2 rúd)
Hozzávalók:
Tésztához:
300 g liszt
150 g vaj
0,8 dl tej
1 db tojássárgája
30 g porcukor
10 g éleszto
1 csipet só
Töltelékhez:
40 dkg Maroni Arany gesztenyepüré
2,5 dkg vaj
3 dkg mazsola
1 tojássárgája
Kenéshez:
1 egész tojás + 1 sárgája
Elkészítése:
Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztovel. A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihentetjük. A töltelék anyagait összegyúrjuk.
Kinyújtjuk a tésztát, és rásimítjuk a tölteléket, majd feltekerjük.
A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd lekenjük a sütőlemezre helyezett beiglit. Száradás után még egyszer lekenjük, és az oldalát villával megszurkáljuk.
Száradás után 180 °C-on sütjük.
Készítette: Hegedus Antal mestercukrász