Vissza a receptekhez

Gesztenyés bejgli (2 rúd)

Hozzávalók:

Tésztához:

300 g liszt
150 g vaj
0,8 dl tej
1 db tojássárgája
30 g porcukor
10 g éleszto
1 csipet só

Töltelékhez:

40 dkg Maroni Arany gesztenyepüré
2,5 dkg vaj
3 dkg mazsola
1 tojássárgája

Kenéshez:

1 egész tojás + 1 sárgája

Elkészítése:

Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztovel. A jól kidolgozott tésztát két részre osztjuk, és hűtőben pihentetjük. A töltelék anyagait összegyúrjuk.

Kinyújtjuk a tésztát, és rásimítjuk a tölteléket, majd feltekerjük.
A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd lekenjük a sütőlemezre helyezett beiglit. Száradás után még egyszer lekenjük, és az oldalát villával megszurkáljuk.
Száradás után 180 °C-on sütjük.
Készítette: Hegedus Antal mestercukrász