Gesztenyerolád (6 személy)
Hozzávalók:
Tésztához:
4 db tojás
4 evőkanál finomliszt
Só
Töltelékhez:
250 g Maroni Arany gesztenyepüré
1 dl tej 1 dl
50 g vaj vagy margarin
1 teáskanál kakaópor
1-2 evőkanál porcukor
Só
Elkészítése:
A 4 tojás sárgáját a porcukor felével fehéredésig keverjük és hozzákeverjük a lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék porcukorral, és a masszához keverjük. A masszát papírral bélelt, közepes méretű sütőlemezre kenjük, és előmelegített, forró sütőben sárgára sütjük. Nedves jól kicsavart konyharuhára borítjuk, és szorosan feltekerve hagyjuk kihűlni. Közben a Maroni Arany gesztenyepürét jól kikeverjük a tejjel, a vajjal, a kakaóporral, csipetnyi sóval és a cukorral. A kihűlt roládot megkenjük a gesztenyekrémmel, és visszacsavarva tálalásig legalább egy napig hűtőszekrénybe tesszük.