Vissza a receptekhez

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:

30 dkg Maroni hámozott egész gesztenye
1 póréhagyma
1 közepes zeller
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
5 dl zöldség- vagy húsleves alaplé (akár leveskockából)
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál aprított petrezselyem
1/2 dl fehérbor (elhagyható)

bors

Elkészítése:

Megtisztítjuk, feldaraboljuk a vöröshagymát, a zellert meg a póréhagymát, és a gesztenyével együtt főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk az olívaolajat, és lefedve, többször megkeverve kb. 15 percig pároljuk.

Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, 20 percig közepes lángon főzzük, majd turmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a fehérbort, beletesszük a zúzott fokhagymát, és az egészet összeforraljuk. Szükség esetén még sózzuk, borsozzuk.