Gesztenyebefőtt

Hozzávalók:
1 kg Maroni hámozott egész gesztenye
40 dkg cukor
1 dl rum
üvegenként késhegynyi nátrium-benzoát
A fagyasztott, hámozott egész gesztenyéből készített befőtt igazi csemege. Fölhasználhatjuk desszertek díszítéséhez, sütemények krémjéhez, és gasztro-ajándéknak is kiváló.
Elkészítése:
Lábosba tesszük a fagyasztott gesztenyét, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, puhára főzzük, azután leszűrjük. A lét félretesszük, a gesztenyét pedig kisebb, előmelegített, száraz üvegekbe töltjük. Felöntjük a rummal ízesített főzőlével, és kevés tartósítót szórunk rá. Lekötjük az üvegeket, és alaposan betakarjuk őket, hogy lassan hűljenek ki.