Vissza a receptekhez

Duplán gesztenyés muffin

Hozzávalók 14 muffinhoz:

16 dkg darált mandula 7 dkg Maroni natúr gesztenye 4 dkg aszalt sárgabarack apróra kockázva 8 dkg áfonya apróra kockázva 4 tojás 1 evőkanál méz 7 egész [Maroni hámozott egész gesztenye](hamegeszesztenye200g.hu)

a tetején lévő csokoládéhoz:

4 dkg kókuszolaj 4 dkg kakaópor 3 dkg méz 1/2 teáskanál vaníliakivonat

Ez a gesztenyés mini muffin könnyen készül és laktató. Önmagában különleges reggeliként, csokoládéöntettel a tetején pedig desszertként is megállja a helyét.

Elkészítése:

Habverővel fölverjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, a darált mandulát, az aszalt sárgabarackot, a gesztenyedarát és az áfonyát, majd alaposan összekeverjük. Szilikon muffintepsi mélyedéseibe töltjük, és mindegyiknek a közepébe nyomunk egy-egy félbevágott gesztenyét. 175 fokon kb. 40 percig sütjük. Tortarácson hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládéhoz összekeverjük a folyékonyra melegített kókuszolajat, a kakaóport és a mézet, majd megcsurgatjuk vele a hideg muffinokat.