Birsalmás, gesztenyés kacsasült
Hozzávalók:
1 egész pecsenyekacsa
4 birsalma
20 dkg Maroni hámozott egész gesztenye
só
sütőzacskó
Elkészítése:
Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalma magházát, szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba tesszük, amelyet lezárunk, és tepsibe helyezünk. Néhány helyen késsel megszurkáljuk a zacskót, hogy távozhasson belőle a sütés közben keletkező gőz. Forró sütőben 1,5-2 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmát, és bő fél óra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.