Almás gesztenyetorta (12 szelet)
Hozzávalók:
1 csomag piskótalap (5 lapos )
250 g Maroni Arany gesztenyepüré
100 g vaj
2-3 evőkanál tej (langyos)
1 kg alma
50 g cukor
citromlé, ízlés szerint
Csokoládé öntethez:
4 evőkanál cukor
120 g kakaópor (holland)
20 g vaj
4 evőkanál víz
Torta elkészítése:
A Maroni Arany gesztenyepürét simára keverjük a vajjal és annyi langyos tejjel, hogy kenhető krém legyen belőle. Az almát megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük és a cukorral, citromlével együtt megpároljuk, majd kihűtjük. Az első piskótalapot megkenjük a kihűlt almapéppel. A második tortalapot a gesztenyekrémmel. A harmadik tortalapot ismét az almapéppel. A negyedik tortalapot ismét gesztenyekrémmel. Az ötödik tortalapot keserű csokoládé öntettel leöntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és csak másnap szeleteljük fel.
Csokoládé öntet elkészítése:
A cukrot, a kakaót és a vizet jól összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ekkor belekeverjük a vajat, és ismét addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz. Melegen öntjük a tortára, majd megvárjuk míg megszilárdul.