Vissza a receptekhez

Csokoládés-gesztenyés fagylalt

Hozzávalók 3 kehelyhez:

3 érett banán
3 evőkanál holland kakaópor
50 dkg [Maroni Fehérarany gesztenyepüré](feheraranyesztenyepure200g.hu)

Ez a rendkívül gyorsan elkészíthető, könnyű és krémes desszert nemcsak nyáron lehet nagy kedvenc, hanem a búskomor őszi napokon is. A kakaó íze ellensúlyozza a gesztenyepüré zamatát, amely megkoronázza az amúgy egyszerű, mindig kényeztető csokoládéfagylaltot.

Elkészítése:

Meghámozzuk, feldaraboljuk az érett banánt, és zacskóban legalább fél napra a fagyasztóba tesszük. Amikor kőkeményre fagyott, 3-5 perc alatt teljesen krémesre pürésítjük a legnagyobb fokozatra kapcsolt aprítóban. Hozzáadjuk a kakaóport, keverünk rajta még egyet, és gyorsan kelyhekbe adagoljuk. Krumplinyomóval gesztenyepürét nyomunk a tetejére, és már fogyasztjuk is.

Tipp:

felnőtteknek még elegánsabbá tehetjük 3 evőkanál rumban áztatott meggyel  és a rummal. A paleo étrendet követők cukormentes gesztenyepürével készíthetik.