SÜTŐTÖKKRÉMLEVES GESZTENYÉVEL

 Hozzávalók

·         1 kg sütőtök

·         2 dl tejszín

·         3-4 evőkanál méz

·         1/4 kávéskanál őrölt fahéj

·         1 üveg Maroni sült-mézes gesztenyebefőtt


 

 

Sütőben megsütjük a tököt. Miután megpuhult, kikaparjuk a húsát, majd összeturmixoljuk a tejszínnel, a mézzel és a fahéjjal. (Szükség esetén kevés vizet is önthetünk bele.) Tálaláskor a gesztenyebefőttet adjuk hozzá levesbetétként.

 

Tipp: a tökhéjban is tálalhatjuk a levest. Ehhez félbevágva sütjük meg a tököt, majd miután megsült, úgy kaparjuk ki a húsát a turmixoláshoz, hogy másfél-két cm maradjon belőle a héjon. Tálalás előtt a tökhéjba öntjük az összeturmixolt tejszínes tököt, és tíz percre visszatesszük a forró sütőbe.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.

 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket