NARANCSOS GESZTENYELEVES

 Hozzávalók 2 személyre

·         25 dkg Maroni Fehérarany gesztenyepüré

·         1 nagy vagy 2 kisebb narancs

·         méz vagy cukor ízlés szerint

·         őrölt szegfűszeg

·         őrölt kardamom

·         szükség szerint 1 evőkanál keményítő


 

Vékonyan, a fehér része nélkül lehámozzuk a narancs héját. A leghosszabb darabokat egész keskeny csíkokra vágjuk, és félretesszük őket a díszítéshez. (Kimondottan erre valóhámozóval is dolgozhatunk.)

A többi narancshéjat forrásig melegítjük 1 dl vízzel és a mézzel vagy a cukorral, és fél órán át melegen tartjuk, hogy minél jobban kildódjon a héjból az ízanyag. Hozzáöntjük a narancs kifacsart levét is, és megszórjuk kevés szegfűszeggel, bőkezűbben kardamommal.

Lábosba tördeljük a kiolvadt gesztenyepürét, rászűrjük a szirupos narancslevet, és botmixerrel vagy habverővel simára dolgozzuk. 
Ha túl sűrű volna, némi vízzel hígítjuk. Ha hígnak találjuk, hozzáöntjük a kevés hideg vízzel simára kevert keményítőt, és folyamatosan keverve fölforraljuk a levest. A tányérban a félretett narancshéjcsíkokkal díszítjük.

Aki nem szorul laktózmentes diétára, az tejszínhabrózsával is megkoronázhatja. Kukorica- vagy burgonyakeményítőt használva 
a gluténmentes diétába is beleilleszthető.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.

 

 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket