GESZTENYÉS-PARADICSOMOS CSIRKECOMB

Hozzávalók

 

·         8 nagyobb, bőrös csirke felsőcomb

·         12,5 dkg Maroni natúr gesztenye

·         3 szikkadt zsömle vagy 25 dkg kenyér

·         maréknyi aszalt paradicsom

·         2 tojás

·         

·         bors

·         őrölt gyömbér

a sütéshez:

·         kevés zsiradék


 

Mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk a tisztított combokat, majd félretesszük őket.

Negyedeljük, vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk a zsömlét. Kézzel tálba morzsoljuk, belekeverjük a gesztenyét, az apróra vágott aszalt paradicsomot és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbért szórunk bele.

A combok bőre alá simítjuk a tölteléket, és kevés zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk a húst. Fél deciliter vizet öntünk hozzá, és 200 fokos sütőben alufóliával letakarva kb. 40 perc alatt meg-puhítjuk. A fóliát levéve szép pirosra sütjük a tetejét.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.


 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket