GESZTENYÉS-LEKVÁROS LINZER

Hozzávalók

 

·         30 dkg liszt

·         20 dkg szobahőmérsékletű vaj

·         10 dkg porcukor

·         csipet só

·         csipet őrölt szegfűszeg

·         12,5 dkg Maroni natúr gesztenye

·         1 evőkanál rum

·         1-2 evőkanál tejföl

a töltelékhez:

·         savanykás lekvár 
(pl. sárgabarack, meggy)

a csokoládémázhoz:

·         2 evőkanál kakaópor

·         2 evőkanál cukor

·         1-2 evőkanál víz

·         3 evőkanál olaj


 

Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a szegfűszeget. Összemorzsoljuk a vajjal, majd belegyúrjuk a gesztenyét és a rumot. Annyi tejfölt adunk hozzá, amennyitől  formázható tésztát kapunk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Lisztes deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg barnulni nem kezd a sütemény széle.

A csokoládémázhoz kis lábosban összekeverjük a kakaót a cukorral, annyi vizet teszünk hozzá, amennyitől éppen csak nedves lesz a keverék. Lassú tűzön állandó keverés mellett megolvasztjuk, kanalanként hozzáadjuk az olajat. Icipici meleget tartunk az edény alatt, és a fele mennyiségű linzert hústűvel a mázba mártogatjuk, majd tányérra tesszük, amíg meg nem dermed. Végül lekvárral összeragasztunk egy-egy sima és csokoládés süteményt.


Tipp: ha még gesztenyésebben szeretnénk, akkor kevés tejszínnel és rummal lazított cukros gesztenyemasszát kenjünk a linzerkorongok közé. Így kevésbé eltartható a sütemény.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket