GESZTENYÉS FONATOK

Hozzávalók

 

a tésztához:

·         50 dkg liszt

·         5 dkg vaj

·         10 dkg porcukor

·         2,5 dkg friss élesztő

·         2,5 dl tej

·         3 tojás sárgája

·         csipet só

a kenéshez:

·         1 tojás

a töltelékhez:

·         1 üveg Maroni sült-mézes  gesztenyelekvár

·         3 dl tej

·         4 dkg főzős vaníliás pudingpor


 

A dagasztótálba tesszük a lisztet. Kis fészket alakítunk ki a közepében. Beletesszük a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meglangyosított tejet. Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. A többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

 

Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Csomómentesre keverjük a tejet és a vaníliás pudingport. Hozzáöntjük a gesztenyelekvárt, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a krém. Levesszük a tűzről, kihűtjük, és a további felhasználásig félretesszük.

Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk a megkelt tésztát. 40 x 60 centis téglalappá nyújtjuk, majd 15 x 10 centis darabokká vágjuk. Mindegyiket megkenjük 1-1 evőkanálnyi gesztenyekrémmel úgy, hogy a tészta szélein üresen hagyunk 1-1 centis csíkot. 15 centis hengerekké tekerjük, azután hosszában kettévágjuk őket úgy, hogy az egyik végén egyben maradjon 

a tészta. A vágott felülettel felfelé összecsavarjuk a két szárat, és összecsippentjük a végeit. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk a csavart tésztákat. Lekenjük őket az enyhén fölvert tojással, majd újabb kelesztés nélkül 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt szép vörösbarnára sütjük.


A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket