Reliable quality for over 25 years!

Gesztenyével készült ételek a táplálkozásban

A gesztenyetermékek sokrétűen felhasználhatóak különböző ételekhez.
Ízhatása lehetővé teszi sokoldalú ízesítését és különböző jellegű, ízvilágú ételek készítését. A gesztenyetermékek állagának köszönhetően több ételfajta készítéséhez jól felhasználható.
Így nemcsak desszertek, hanem pástétomok, előételek, húsételek, húspótló ételek, levesek, mártások, párolt köretek készítéséhez is kiváló. Egyes ételekben akár a gabonát és burgonyát is helyettesíthetjük gesztenyével. Számtalan ízesítéssel, sós és édes változatban is elkészíthető.

gesztenye és egészségA gesztenyedesszertek elsősorban a gyermekek, fiatalok ízlésének tesz eleget, de a felnőttek, idősebbek körében is kedvelt lehet. A korszerű táplálkozásba beilleszthető desszertfélék. Várandós kismamák számára is előnyös az édesség iránti igény kielégítésére, mert egy adagnyi mennyiség (1db-30 g) elfogyasztása nem jelent jelentős plusz energiát és emellett értékes tápanyagokat is (ásványi anyagok, vitaminok, élelmi rost) tartalmaz.

Az édességek, főképp a magas cukor és zsírtartalmúak túlzott fogyasztása hozzájárulhat a nemkívánatos súlygyarapodáshoz. Ellenben az alacsonyabb energia-, zsírtartalmúak mértékletes fogyasztásával a testsúly jobban karbantartható.

A tájékoztató az OÉTI szakmai anyagának felhasználásával készült.

New products

High quality roasted, peeled whole natural Maroni chestnut is good for healthy party snacks and side dishes.
 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Follow us